25-06-2024

Dit is waarom u een regenton in uw tuin wilt hebben!

Als bewoner van Onze Tuinen kunt u nu voordelig of zelfs gratis een regenton aanschaffen! Een regenton in de tuin heeft erg veel voordelen, voornamelijk het besparen van kraanwater. Maar er zijn nog veel meer voordelen, die leest u hieronder.

 

Met een regenton bent u voorbereid op extreme weersomstandigheden
Er vallen steeds vaker hevige, korte regenbuien. Terwijl we in de zomer juist last kunnen hebben van lange periodes van droogte. Hierbij kan een regenton u helpen! Tijdens een regenbui vangt de regenton water op. Tijdens een droge periode kunt u dit water gebruiken om bijvoorbeeld uw tuin en planten water te geven.

 

Regenwater is beter voor uw planten en tuin
Uw tuin en planten water geven met water uit de regenton is ook beter voor de planten. Er zit namelijk minder kalk in dit water.

 

Het gebruiken van water uit de regenton is beter voor het milieu
U bespaart natuurlijk een heleboel kraanwater door water uit de regenton te gebruiken. Regenwater verdwijnt niet meteen in de grond of het riool, maar wordt zo goed mogelijk benut. Dit draagt bij aan klimaatadaptatie.

 

U bespaart flink op uw kosten
Regenwater valt natuurlijk gratis uit de lucht. U hoeft geen kraanwater te gebruiken en per jaar kan dat zo’n 1000 tot 2000 liter schelen! Reden genoeg dus om een mooie regenton in uw tuin te plaatsen!

Als bewoner van Onze Tuinen kunt u nu tijdelijk een gratis regenton aanvragen.
De gemeente Roosendaal en Alwel bieden een regenton met inhoud van 225 liter aan en helpen u met de installatie.
Wilt u graag een gratis regenton? Mail dan naar: josephwijk@alwel.nl en vermeld hierin uw naam- en adresgegevens. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.