18-11-2021

En de winnaar is?

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de keuze voor het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan. Drie aannemers hebben hun schetsontwerp voor de nieuwbouw ingediend. Deze zijn door de jury en een aantal leden van de meedenkgroep nieuwbouw bekeken. Het plan is op verschillende punten beoordeeld. Behalve op het ontwerp (architectuur) ook op de bouwkundige- en gebruikskwaliteit en financieel. Daarnaast is de klimaatadaptatie (dit zijn aanpassingen omdat ons klimaat verandert) van belang. Alle drie de teams hebben met veel aandacht aan hun ontwerp gewerkt. Helaas kan er maar één winnaar zijn.

En wie dat was? Daar was iedereen het er over eens. Het plan van Hazenberg is het winnende ontwerp. In dit ontwerp komen de kenmerken van de huidige Josephwijk terug in een hedendaags maar ook ‘duurzaam en groen jasje’.

 

Benieuwd naar het ontwerp?

Dat kunnen we ons voorstellen. Op de foto lichten we een tipje van de sluier op. U ziet een ‘plaatje’. Let op! Dit is een zogenaamde artist impressie. Deze afbeelding geeft een beeld hoe het er in de toekomst uit kan gaan zien. Zoals u weet is Alwel van de woningen en de Gemeente Roosendaal van het openbaar gebied. Het is dus nog niet definitief maar schets een beeld.

Helaas kunnen we u niet persoonlijk ontvangen op 24 november in Buurhuis Keijenburg. Maar u krijgt van ons een extra informatiebrief met daarin een ‘digitale oplossing’.